Artikel

Taskforce Overmorgen schiet uit de startblokken

Ik ben trots op de samenstelling van de taskforce. De gemiddelde leeftijd van de leden is 37 jaar, de meerderheid is vrouwelijk. 

Bram Vandromme

"We zijn er helemaal klaar voor!", zo klonk het gisteren in koor tijdens de eerste samenkomst van de nieuwe taskforce Overmorgen. De samenstelling van de taskforce werd net voor de kerstvakantie beslist. Maak kennis met de leden.

In november riepen we advocaten op om zich kandidaat te stellen voor de taskforce Overmorgen. De oproep viel niet op een koude steen. Tientallen confraters dienden hun kandidatuur in. Net voor het kerstreces besliste de raad van bestuur wie uiteindelijk de negen plekken in de taskforce mocht invullen.

Bij die samenstelling hielden we rekening met tal van factoren zoals het profiel, de leeftijd, het geslacht, de rechtstak, het advocatenkantoor en regionale spreiding van de kandidaten. Zo stelden we een evenwichtige taskforce samen. De gemiddelde leeftijd van de leden is 37 jaar, de meerderheid is vrouwelijk.

teams overleg

De taskforce 'Overmorgen' is een groep van advocaten die zal nadenken over wat de advocatuur in de toekomst mag verwachten en welke acties daaraan gekoppeld kunnen worden. Daarbij is belangrijk te weten dat het standpunt van de taskforce zelf niet steeds het standpunt van de OVB zelf verwoordt. Het is net de bedoeling dat de taskforce de OVB adviseert en stimuleert om te werken aan een duurzame toekomst voor ons beroep.

Gisteren kwam de taskforce voor de eerste keer samen. Dat gebeurde digitaal, maar we hopen snel ook fysiek eens de koppen bij elkaar te kunnen steken.

De taskforce zal nu eerst haar eigen doelstellingen en missie bepalen. Nadien gaat ze snel en met duidelijk veel enthousiasme aan de slag.

Gerelateerde artikels