Podcast

Podcast Overmorgen, met Anouck Meier

Vanaf vandaag kan u de podcast met de creatieve en boeiende Anouck Meier beluisteren. Anouck werkte jarenlang in de advocatuur, maar kon er haar creativiteit niet genoeg kwijt. Ze stapte het ondernemersleven in en met succes. Met Ampersand begeleidt ze klanten bij hun marketing en met Werk & Leven is ze host van een erg populaire en inspirerende podcast.

Sarah en Anne Marie ontvingen Anouck in Kortrijk en spraken over haar avonturen in de advocatuur. "Ik deed dat wel graag, maar kon er mijn creativiteit niet genoeg in kwijt. Het voelde niet aan als een omgeving waarin ik echt kon floreren."

Tijdens de podcast zoomt Anouck ook in op hoe advocaten volgens haar beter met hun tijd kunnen omgaan. En daarbij grenzen stellen. "Vaak is er bij advocaten teveel chaos, avond- en weekendwerk. Om duurzaam in het beroep te kunnen staan, moeten advocaten volgens mij hun grenzen, ook tegenover cliënten, beter bewaken. Ik vind niet dat je altijd moet springen als de cliënt iets vraagt. Soms kunnen mensen het onderscheid niet meer maken tussen wat dringend of belangrijk is."

Anouck vindt ook dat er binnen de sector nog soms te neerbuigend wordt gedaan over de zogenaamde "soft skills". "Cliënten gaan ervan uit dat je jouw vak wel beheerst. Het is dat wat ernaast komt, de intermenselijke vaardigheden, en hoe we omgaan met elkaar, waar je als advocaat het verschil kan maken."

AM

Ik vind niet dat je altijd moet springen als de cliënt iets vraagt.

Anouck Meier

Gerelateerde artikels