Artikel

De taskforce werkt mee aan een digimeter voor advocaten

Aeco

Digitaal denken

De OVB zet digitaal denken voorop. Ze streeft naar meer digitalisering van zichzelf, justitie en de advocaat. We willen met een open geest kijken naar de rol die technologie kan spelen om vandaag én morgen anders te werken. 

In het beleidsplan van het nieuwe bestuur staat dat er onmiskenbaar sprake is van een digitale spreidstand in onze beroepsgroep. Niet elke advocaat of advocatenkantoor staat even ver in zijn digitaliseringsproces.

Daarom stelt de OVB een digimeter op. Die moet de huidige digitaliseringsgraad van onze beroepsgroep in kaart brengen. Die digimeter kan ook een leidraad zijn voor digitale projecten of inhoudelijke content voor de advocaat.

We willen advocaten graag zelf laten ontdekken hoe digitaal ze vandaag al zijn, en waar hun kansen liggen. 

Bram Vandromme

Aeco Legal Tech

Om de digimeter op korte termijn te realiseren, sloot de OVB een samenwerking af met de start-up Aeco Legal Tech. Aeco is het jonge bedrijf van onder meer Thomas Aertgeerts, die tot voor kort nog advocaat was bij Stibbe en K-law. Aeco begeleidt advocatenkantoren in hun digitaliseringsproces en helpt hen aan de slag te gaan met technologie.

Samen zullen we een digitaliseringsbarometer opstellen waarbij advocaten via een digitale bevraging een rapport kunnen bekomen van hun digitaliseringsgraad.

Erik Valgaeren, bestuurder digitalisering, en Bram Vandromme, bestuurder toekomstvisie, volgen het project op voor de OVB. Zowel de commissie IT als de taskforce Overmorgen zijn bij het project betrokken. Voor de taskforce werken Sarah Moens, Sarah De Wulf en Pieter-Jan Franssen mee aan het project.

Gerelateerde artikels